Psychiatrische behandeling op maat

Voor asielzoekers

Werken bij Kleur ggz

Binnen de doelgroep asielzoekers is de aard van de problematiek, hulpvraag en context zeer breed. Bij Kleur ggz help jij je patiënten om irreële angsten te verwerken in een context waar bovengemiddeld veel reële angsten spelen. 

Bij Kleur ggz werk je voornamelijk in het asielzoekerscentrum waar je patiënten verblijven. Naast je patiënt heb je vaak ook te maken met zorgverleners van het GZA (Huisartsenzorg voor Asielzoekers), woonbegeleiders van het COA, huisgenoten en gezinsleden. 

Bijna 80% van de asielzoekers krijgt de Nederlandse status. De behandelaar is vaak één van de eerste personen in Nederland vanuit wie ze steun ervaren. Zo word jij een belangrijk rolmodel die hen vaak een leven lang bij blijft.

Naast je standaard psychiatrische behandelvaardigheden is in deze setting een goed luisterend oor en een zelfreflecterend vermogen belangrijk. Als je ook je patiënten aanmoedigt om regie te nemen over hun behandeling, iets wat deze doelgroep vaak niet gewend is, is de mate van gezondheidswinst groot.

Spreekt dit je aan?
Past bovenstaande bij jou, stuur dan een email naar info@kleurggz.nl. Dan nemen we contact met je op. We zijn op zoek naar verschillende disciplines voor diverse AZC locaties in of dichtbij je woonplaats. In februari 2023 zijn we hiermee als klein team gestart. We breiden nu langzaam uit met zelfsturende teams in diverse regio’s.

Update januari 2024; op dit moment zijn we op zoek naar een online werkende psychiater die behandelaren op locatie beeldbellend bij kan staan.